TruLaser Trumpf

Lasersnijden 24/7

16 maart 2021

Wat is lasersnijden? Met lasersnijden gaat er een laserstraal door het metalen materiaal heen. Bijvoorbeeld bij de metalen rvs, aluminium of staal. Het is een bewerkingstechniek waarmee metalen materialen en onderdelen, met behulp van een laser op maat en in de juiste vorm kunnen worden gesneden. Met behulp van onze Trumpf lasersnijmachines zijn wij in staat om zonder problemen complexe vormen in het metaal te snijden.

Direct een offerte

Hoe gaat het in zijn werk?

Met de enorme intensiteit van een laserstraal kan het materiaal worden gesneden. Hierdoor smelt en verdampt het metaal onder de laser door de plaatselijke hitte van de laserstraal. De lichtbundel van de laser is slechts een millimeter breed, waardoor er een dunne en nauwkeurige gleuf kan worden gemaakt in het materiaal. Lasersnijders worden veelal gebruikt voor het snijden van metalen plaatmateriaal.

Is lasersnijden duur?
De kosten van het lasersnijden worden mede bepaald door soort, vorm en de dikte van het plaatmateriaal. Daarnaast is ook de tijd die nodig is voor het nesten en de uiteindelijke snij-tijd van de machine hierin bepalend. In de meeste gevallen is lasersnijden vaak goedkoper dan andere processen waarbij er eerst een model of mal gemaakt moeten worden.

Voordeel van het lasersnijden is dat er complexe vormen kunnen worden gesneden. Met behulp van de computer en programma’s worden de – complexe – vormen voorgeprogrammeerd. Binnen een paar minuten kan een lasersnijmachine een complexe vorm uit plaatstaal maken. Door de nauwkeurigheid van de machines ontstaat er nauwelijks materiaalverlies.

Het programma maakt vooraf een berekening van het aantal platen en de hoeveelheid vormen die maximaal uit een plaat kunnen worden gehaald. Dit wordt ook wel het nesten genoemd. Dit wordt door onze werkvoorbereiding gedaan. Vervolgens worden de tekeningen automatisch doorgezet naar de lasersnijmachines, waar 24/7 kan worden gesneden.

Meer weten over het lasersnijden? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag online een offerte aan.

Direct een offerte