Metaalbewerking GS Metaal

Metaalbewerking aluminium

GS Metaal en bewerking van aluminium Uw metaalbedrijf voor Overijssel en omgeving is GS Metaal. Bij ons vindt u namelijk alles onder 1 dak. Een metaal bedrijf met 40 gemotiveerde medewerkers. Een constructiebedrijf dat zorgt voor innovatieve toelevering. Specialisten in metaalbewerking en werkzaam in veel verschillende industrieën. Dat is GS Metaal in Vriezenveen, in Overijssel. Maak ook kennis met ons uitgebreide aanbod in metaalbewerking, kanten, lasersnijden en plaatwerk. Of schakel ons in als constructiebedrijf of plaatwerk specialist. Stond uw activiteit voor een metaalbedrijf hier net niet bij? Bel ons dan gewoon om te overleggen of we aan uw wensen kunnen voldoen.

Bewerking van aluminium
Aluminium behoort tot de zachtste metalen waardoor alle bewerkingen mogelijk zijn of het nu verspanende of niet verspanende zijn. Aluminium is een prettig materiaal om mee te werken omdat het metaal licht is en eenvoudig vervormbaar. Aluminium is toe te passen in het interieur en exterieur. Vanwege de gunstige eigenschappen, de bewerkingsmogelijkheden en het mooie uiterlijk van het materiaal. Tevens is aluminium te verwerken met veel andere materialen. De combinatie mogelijkheden zijn legio.Verspanende bewerkingen kunnen zijn: zagen, boren en frezen. Buigen, knippen, ponzen, vervormen, solderen en persen zijn andere voorbeelden van niet verspanende bewerkningen. Verspanen (tot kleine stukjes maken) Maar ook:`Verspanen` is de term voor een aantal vormgevingstechnieken waarbij door middel van een beitel materiaal wordt verwijderd totdat de gewenste vorm of dikte is ontstaan. Tijdens de bewerking wordt het materiaal verwijderd door afschuiving waarbij dan de spanen of krullen ontstaan.

Aluminium is een scheikundig element met symbool Al en atoomnummer 13. Het is een zilverwit hoofdgroepmetaal. De naam is afgeleid van het Latijnse woord alumen dat aluin betekent. Het is economisch een bijzonder belangrijk metaal. Aluminium is licht (slechts een derde van het gewicht van staal of brons), en met 4% koper, 1% magnesium, 1% mangaan en 0,5% silicium even slijtvast en bestendig tegen corrosie, behalve spanningscorrosie. Aluminium corrodeert wel als het in aanraking komt met zuurstof maar de oxidehuid die hierbij gevormd wordt, is egaal en gesloten zodat het onderliggende materiaal niet meer verder kan corroderen. Door inwerking van lucht in combinatie met vocht kan dit corrosieproces echter wel verdergaan, men spreekt dan van “witroest”. Het is een goede geleider, het is niet ferromagnetisch, maar kan bij het in contact komen met een heel krachtige magneet wel zijn eigen zwerfstroom en zo een tegengesteld magnetisch veld opwekken. Het vonkt niet, en het laat zich relatief gemakkelijk vormen. Aluminium is daarmee het constructiemateriaal bij uitstek voor de vliegtuig- en ruimtevaartindustrie. Voor motoren is het echter minder geschikt, want het wordt zachter bij verwarmen. Aluminium heeft een plasmafrequentie van 15 eV en is daarmee een uitstekende spiegel voor alle straling in het infrarode, zichtbare, en nabij-ultraviolette gebied, vooral als wordt voorkomen dat het spiegelend oppervlak aan oxidatie blootgesteld wordt. Het valt gemakkelijk op te dampen en aluminium spiegels worden wel in de astronomie gebruikt. Het metaal kan door lasersnijden bewerkt worden maar wordt vaak ook in de gewenste vorm gegoten.

Referenties van metaalbedrijf GS Metaal

Door de jaren heen hebben we een gedegen reputatie opgebouwd bij onze partners. Ons bedrijf voor metaalbewerking levert o.a. aan machinefabrieken, constructiebedrijven en fabrikanten. In ons klanten portfolio vindt u ook autofabrikanten, fabrikanten van speeltoestellen, machinebouw. Ook leveren wij aan bedrijven op het gebied van voedingsindustrie, verpakkingsindustrie, solar industrie en algemene industrie. Heeft u zelf een project of opdracht in gedachten? Laten we dan gewoon eens om de tafel gaan om dit te bespreken. Reken daarom ook op onze jarenlange ervaring. We garanderen u een optimaal eindproduct.

Meer over lasersnijden

Een belangrijke hoofdactiviteit van GS Metaal is lasersnijden. Hierbij gebruiken we de materialen aluminium, staal en roestvrijstaal (rvs). Om onze klanten optimaal van dienst te kunnen zijn gebruiken we de nieuwste technologieën. Uiteraard koppelen we dit aan opgedane ervaring. Samen bereiken we op die manier de beste route naar innovatie. We zetten als metaalbedrijf, lasbedrijf en constructiebedrijf net dat extra stapje dat nog is om u als klant tevreden te laten zijn. Daarbij vinden we het ook belangrijk om snel en flexibel te zijn. Dat bereiken we, onder andere, door in hoge mate in te zetten op automatisering. Zo wordt bijvoorbeeld uw plaatwerk ook razendsnel in orde gemaakt.

Het complete aanbod van metaalbedrijf GS Metaal

Zoals gesteld leveren we aan diverse industrieën en andere opdrachtgevers. Tevens kunt bij ons terecht voor een ruime variatie in metaalbewerking, machinebouw en licht constructiewerk. Bij het soort bewerkingen kunt u, onder meer, ook denken aan:

  • Lasersnijden
  • Lassen
  • Kanten, Ponsen en walsen
  • Parelstralen, slijpen, boren en frezen
  • Draaien, afbramen en afronden

Wij hebben voor iedere bewerking de beschikking over toegespitste machines. Ook leggen wij u graag uit wat we specifiek voor uw project of opdracht kunnen betekenen.

Bezoek ons GS Experience Center

Smart Industry (Industry 4.0) creëert nieuwe kansen in de waardeketen. Wij hebben een Experience Center geopend. De doorlooptijden in onze werkplaats hebben wij in de afgelopen jaren weten te verkorten en er wordt efficiënter gewerkt. Industrie 4.0 of smart industrie maakt de transformatie naar digitalisering niet altijd tastbaar en de consequenties van digitalisering zijn ook niet altijd even duidelijk. Daarom laten wij de laten (metaal)industrie zien en ervaren hoe deze kloof verkleind kan worden. Bij ons is digitalisering zichtbaar en wij laten de mogelijkheden en resultaten live zien.

Contact?
Bel: 0546-562270